Dnes je 22.mája 2025, meniny má Júlia/Juliana

  • Recepty
  • 0
  • 11. augusta 2024, 11:47
  • 2 m, 54 s

Hráškové rizoto s citrónom chutí nielen na jar

Hľadáte ľahké a chutné jedlo, ktoré je ideálne pre teplejšie mesiace? Skúste toto hráškové rizoto s citrónom! Kombinácia sladkého hrášku a kyslej citrónovej šťavy vytvára osviežujúcu a lahodnú chuť, ktorá poteší vaše chuťové poháriky. A čo je najlepšie, toto rizoto sa dá pripraviť za menej ako 30 minút, takže je to perfektný recept pre rušný týždeň.

Ingrediencie na jedinečné rizoto

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1/2 šálky bieleho vína
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálka ryže Arborio
  • 1/2 šálky mrazeného hrášku
  • Kôra a šťava z 1 citrónu
  • 1/4 šálky nastrúhaného parmezánu
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup 

  1. V hrnci s hrubým dnom zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte cibuľu a restujte, kým nie je mäkká a priesvitná, asi 5 minút.
  2. Pridajte cesnak a restujte ďalšiu minútu, kým nezačne voňať.
  3. Vlejte biele víno a priveďte ho do varu. Varte, kým sa tekutina nezredukuje na polovicu.
  4. Postupne pridávajte horúci zeleninový vývar, po 1 šálke, za stáleho miešania. Po každom pridaní nechajte vývar prevrieť a potom ho znížte na mierny oheň a varte 10 minút, kým ryža nie je uvarená al dente.
  5. V posledných 5 minútach varenia pridajte mrazený hrášok, citrónovú kôru a šťavu.
  6. Vmiešajte parmezán, soľ a korenie podľa chuti.
  7. Podávajte teplé s extra parmezánom, ak chcete.

Tipy

  • Pre extra chuť môžete do rizota pridať 1/2 šálky nasekanej šunky alebo slaniny.
  • Ak nemáte mrazený hrášok, môžete použiť 1 šálku čerstvého hrášku. Pred pridaním do rizota ho uvarte do mäkka v pare alebo vo vriacej vode.
  • Pre vegetariánsku verziu rizota vynechajte šunku alebo slaninu a použite zeleninový vývar.
  • Toto rizoto je skvelý základ pre rôzne variácie. Môžete pridať nasekané bylinky, ako je petržlen alebo bazalka, alebo nasekanú zeleninu, ako je paprika alebo cuketa.
  • Hráškové rizoto s citrónom sa dá skladovať v chladničke až 3 dni. Pred podávaním ho zohrejte na miernom ohni a podľa potreby pridajte trochu vody alebo vývaru, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.

Toto hráškové rizoto s citrónom je perfektný recept pre tých, ktorí hľadajú ľahké, chutné a zdravé jedlo. Vyskúšajte ho už dnes a presvedčte sa sami!

Dobrú chuť!

noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie