Hľadáte zdravé a chutné jedlo, ktoré vás prenesie do ďalekého Japonska? Vyskúšajte túto misku s lososom a wasabi! Kombinácia čerstvého lososa, pikantného wasabi, chrumkavej zeleniny a lahodnej ryže vás očarí svojou chuťou a krásou.
Ingrediencie
200 g filetu z lososa bez kože a kostí
Sójová omáčka
1 lyžica ryžového octu
Sezamový olej
1 lyžička medu
1/2 lyžičky mletého zázvoru
1/4 lyžičky mletého čili
Štipka soli a korenia
150 g ryže basmati
Uhorka nakrájaná na kocky
1 červená paprika
Avokádo
1/2 šálky edamame
1/4 šálky nakrájaných jarných cibuliek
1 lyžica wasabi pasty
Sezamové semienka na ozdobu
Postup
- Lososa nakrájajte na kocky a marinujte v zmesi sójovej omáčky, ryžového octu, sezamového oleja, medu, zázvoru, čili, soli a korenia po dobu aspoň 30 minút.
- Uvarte ryžu basmati podľa návodu na obale.
- Na panvici rozohrejte olej a orestujte marinovaného lososa asi 5 minút, kým nie je hotový.
- V miske zmiešajte uhorku, papriku, avokádo a edamame.
- Do misky pridajte uvarenú ryžu a premiešajte.
- Navrch položte marinovaného lososa a wasabi pastu.
- Podávajte ozdobené sezamovými semienkami, pretože tak dosiehnete lepšiu chuť.
Tipy
- Pre pikantnejšiu chuť môžete pridať do marinády viac čili.
- Ak nemáte edamame, môžete ho nahradiť fazuľou mungo alebo hráškom.
- Do misky môžete pridať aj ďalšiu zeleninu, napríklad brokolicu, mrkvu alebo cuketu.
- Misku s lososom a wasabi môžete podávať s plátkami nori a sójovou omáčkou.
Wasabi salmon bowl je skvelý spôsob, ako si vychutnať zdravé a chutné jedlo plné farieb a chutí. Je to ideálne jedlo na obed, večeru alebo aj ako ľahkú desiatu.
Dostávaj najlepší obsah mailom
Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.