Dnes je 22.mája 2025, meniny má Júlia/Juliana

  • Recepty
  • 0
  • 13. júna 2024, 11:42
  • 2 m, 34 s

Taco šalát s avokádovým dresingom

Hľadáte recept na rýchlu, chutnú a zdravú letnú hostinu? Skúste tento taco šalát s avokádovým dresingom! Je plný čerstvých ingrediencií a zdravého tuku z avokáda, takže je ideálny pre tých, ktorí chcú jesť zdravo. A je taký jednoduchý na prípravu, že ho zvládne aj začínajúci kuchár.

Ingrediencie

  • 450 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia
  • 1 hlávka rímskeho šalátu, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 rajčina, nakrájaná na kocky
  • 1 červená cibuľa
  • 1/2 avokáda
  • 1/4 šálky koriandrovej vňate, nasekanej
  • 1/4 šálky limetkovej šťavy
  • 1 lyžica olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. V panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a restujte, kým nie je mäkká, asi 5 minút. Následne pridajte cesnak a restujte ešte 30 sekúnd.
  2. Pridajte mleté hovädzie mäso a rozvaľte ho vareškou. Varte, kým mäso nie je hnedé a prepečené, asi 5 minút.
  3. Pridajte rascu, soľ a korenie a premiešajte. Varíte ešte 1 minútu.
  4. V miske zmiešajte rímsky šalát, rajčinu, červenú cibuľu, avokádo a koriander.
  5. V malej miske zmiešajte limetkovú šťavu, olivový olej, soľ a korenie.
  6. Prelejte dresingom cez šalátovú zmes a premiešajte.
  7. Podávajte s teplým mletým hovädzím mäsom a svojimi obľúbenými taco prísadami, ako sú salsa, guacamole, kyslá smotana a strúhaný syr.

Tipy

  • Pre vegetariánsku verziu môžete namiesto mletého hovädzieho mäsa použiť tofu alebo tempeh.
  • Ak chcete, aby bol šalát pikantnejší pridajte do dresingu trochu mletého čili.
  • Pre zábavnú a interaktívnu hostinu podávajte šalát v miske a nechajte si hostí, aby si ho sami skomponovali.
  • Tento šalát je skvelý spôsob, ako využiť zvyšky mletého hovädzieho mäsa. Ak vám po príprave tacos zostane nejaké mleté hovädzie mäso, môžete ho použiť na prípravu tohto šalátu na druhý deň.

Dobrú chuť!

noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie